Silivri üniversite kenti olamadı. Sadece üniversite kampüsünün kurulmasıyla “üniversite kenti” olunamıyor.
Zira ilçede bulunan iki özel üniversitenin öğrencileri de, işe gelir gibi sabah okula gelip, akşam dönüyor. Bu öğrenciler ne çarşıya iniyor, ne sahile… Ne Silivri’de kalıyor, ne esnaftan alışveriş yapıyor. Üniversite bölgesi etrafındaki 5-10 esnaf dışında kente hiçbir faydaları yok.
Vaat 3:
Silivri’ye yurdun her yerinden öğrencilerin gelip okuyabilmesi için Belediye tarafından kurulup işletilecek bir özel öğrenci yurdu inşa edilecek. Bu yurtta konaklama sosyal adalet ilkesine göre olacak. Varlıklı ailelerin çocukları yurt ücreti öderken, yoksul ailelerin çocukları ücretsiz olarak kalacak. Ayrıca ilçede özel yurtların / öğrenci apartlarının kurulmasını da Belediye teşvik edecek, yer tahsisi dahil her türlü kolaylık sağlanacak.
Vaat 4:
Şehir dışından Silivri’deki üniversiteleri kazanıp da maddi imkan(sızlık)lardan dolayı kayıt olamayan öğrencilere, aldıkları puana göre %100’e varan burs imkanı Belediye tarafından sağlanacak.
Ayrıca İstanbul dışından gelip Silivri’de üniversite kazanan öğrencilerden isteyenlere, Belediye tarafından yarı-zamanlı iş sağlanacak.
Bu sayede binlerce gencin, Silivri’de en az 4 yıl yaşaması, kazandıkları parayı da yine Silivri’de Silivri esnafına, kırtasiyecisine, restoranına, cafesine, barına, giyim-kuşamcısına harcaması sağlanacak.